onsdag 19. desember 2007

Når en pepperkakebaker baker pepperbakerkaker...

Nå har jeg kommet meg hjem på øya mi, og stortrives med det:) Det var herlig å kunne ta ferie, og jeg føler meg priviligert som faktisk har den muligheten til å ta meg 3 uker fri nå! Etter å ha flyttet alle tinga mine fra Brekkeveien til Hegdehaugsveien på søndag (tuuusen takk for hjelpen Eline!!!:D, satte jeg meg på nattbussen mot Ålesund, og ble henta av min kjære pappa på rutebilstasjonen:)

Så etter å ha kjøpt ferdig alle julegavene igår, ble det en koselig kveld hos Per:) Siden ingen ville ta på seg ansvaret for å finne på hva vi skulle gjøre, så tok jeg til slutt det ansvaret, og resultatet ble pepperkakebaking:D Så med julemusikk i bakgrunnen, pærebrus, 2 kg deig og godt selskap satte vi igang med bakinga:) Selv om vi igrunn ble ganske mange etterhvert, kanskje 10stk eller fler (med Stine som den eeneste jenta), var det ikke sååå mange som var keen på å bake pepperkakene, men vi ble da noen!:)

Jeg, Kay, Per og Jonas ble de ivrigeste bakerne, og jammen var vi flinke:D Jonas har nettopp kommet hjem til Norge fra 3 mnd i Sør-Amerika, så dette var nok en fin måte å komme i julestemning på og gjøre litt norske ting;) Quizspm: Hvem er den ivrigste pepperkakebakern på bildet?????;)
In action!!! Litt falskt smil?? Æhm, ja, men jeg koste meg altså:D Hvem hadde ikke gjort det???

Kay ser vanligvis ut som en hyggelig kar, men hva som skjedde her vet jeg ikke helt...er han sint? Hvorfor ser det ut som han vil slå noen med den kjevla (som forresten er ca 10 cm lang:p), og det store spm; liker ikke kay å bake pepperkaker????????????



















Det var ikke alltid like lett å få pepperkakene opp fra bordet og oppå bakepapiret med samme formen, men vi fant etterhvert ut teknikken, og ikke minst fant vi ut at det ikke var så hiimla lurt å ha de altfor tynne!:p Men fine ble de vertfall:D

Hva som skjedde her vet jeg ikke...kanskje Per ikke visste helt hva han skulle gjøre med den deigklumpen egentlig? Eller kanskje han fikk noia av at deigen faktisk setter seg litt fast i fingrene? Ikke godt å si, men morsomt bilde var det iallefall;)


Et falskt smil igjen, og Jonas lurer virkelig på hvilken figur han skal velge til den neste pepperkaken...hmmmmm...:p

Her er de to som fikk prisen for de mest originale pepperkakene! Simon laget blant annet en gyngestol, en skate (en fisk altså), en larve og et lyn, WOW! Og Jonas som fortsatt har hodet litt i Sør-Amerika, laget en kjempefin palme med kokosnøtter, på en øy, med haier uti sjøen, et fantastisk verk!!;) Glemte dessverre å ta bilde av de!! Det var skikkelig teit..

Så til slutt var det på tide å smake på pepperkakene, og som dere ser så var de veldig gode!! Overraskende gode faktisk. Jeg var litt skeptisk fordi deiga så litt merkelig ut, 25kr på rema 1000, men de ble faktisk veldig gode:D

Så jammen var det en koselig kveld, selv om mange av gutta valgte å spille Buzz fremfor å bake med oss, jeg sier bare: SYND FOR DEM! Og vi var likevel snille og lot de spise så mange pepperkaker de ville;) Jeg overlevde også veldig fint selv om jeg var den eneste jenta i den store gutteflokken, de er snille gutter stort sett;) Forresten så spilte jeg også en omgang med Jungelbuzz, og jeg tapte, for første gang i mitt liv!! Selv om jeg hadde den blå apen! Jeg begynner å miste skillsa mine, så må trene meg opp igjen nå i jula;)

Takk for en fin kveld gutta:)

(Fotografer for kvelden: Stine Helen Sæther og Nils-Ove Støbakk)

7 kommentarer:

Kay Amund sa...

Bra du kosa dej da å morosam blogginnlegg!
Men skuffendes å høre du tapte i Jungelbuzz, ej so trudde du va best! so no må du trene i jula:P hehe

Tru ej legge pepperkakebaking kariera mi på hylla. D va ej ikkje flink til:P

Kay Amund sa...

Å ej sønst faktisk ikkje d e et falsk smil.. mer en lure smil:p hehe!

Å ej tru nokk gutane sønst du va snille som gidde dej so masse pepperkake:P

flott:)

Nils-Ove Støbakk sa...

Heier og hå ka du skrive! Men ej klarte å lese alt, ganske stolt ;)

Pepperkakene smakte nydelig godt, tusen takk for at nokken e litt meir ivrige enn oss latsabbane...

God jul og god bedring - en vakker dag bli du kanskje like go so oss gutta boys i Jungel-Buzz :P

Stine sa...

Åååh, guta ekje bedre enn jente i jungelbuzz da! Dokke altså..ken so ligge på topplista m akkurat like masse poengsum so dej Nils???? joda, EJ VEL!! Og ka d vil sei? Jo, at oss e like goe! Ekje d logisk????? JO!

Anonym sa...

Så bra Stine! No har bloggen din blitt informativ og fin. Og morosam. Godt for guttan at de iallefall ei ei jente som vil henge med dem, ikkjesant?

Stine sa...

Ja, dei va heldige so fekk mej til å henge m sej!;) Skulle tru dei ikkje hadde venninne! Men skulle kanskje tru at ej heller ikkje hadde d.. haha!:p

Skal prøve å fortsette å ver like informativ;)

Aina Marie sa...

Så vakkre pepperkakene deres ble!

Slik skal det være :-)
Haugevis med "god jul"!