mandag 18. mai 2009

17.mai er vi så gla i

Jeg er iallefall egentlig ganske gla i 17.mai:) Spesielt når det er fint vær...og det var vi heldige og fikk i år! I Oslo bor det mange folk, og det merker man godt på Norges nasjonaldag...men jeg syns det er gøy å se på folkelivet i Oslos gater, og at folk faktisk hoier og heier og synger nasjonalsangen med hånden godt plassert på hjertesiden.

Dagen min starta her i hegdehaugsveien med en god og koselig frokost, til tross for at det var ganske tidlig morgen:) Så tok jeg turen ut i sola for å treffe Kay. Vi gikk nedover til slottet for å se på kongen. Han var der han, men jeg fant fort ut da vi nærma oss at jeg så egentlig myye mer på tvsendinga på nrk, menmen, kongefamilien må vel sees i levende live også. De stod der og vinka, og til og med den lille prinsessa stod der og veiva litt med armen inni mellom. Etter at vi hadde vinka litt til kongen tok vi turen til Misjonssalen for å møte Dag Filip og Merete:) Vi spiste is og pølse (ikke jeg da, på østlandet koker de bare wienerpølser, de vet ikke at det smaker godt med kokte grillpølser også, snakk om å ta ting bokstavelig lissåm!!!) og fikk sunget både Ja, vi elsker og Gud signe vårt dyre fedreland:)

Så tok jeg, Mereichen og Daggy turen ut til gardeleiren for å se på Hans Majestet Kongens Garde gjøre sin drilloppvisning, og det var vanvittig kult!!! Jeg digger de!!

Til slutt var det duka for grilling i Jon Auduns hage. Cammi og Hannas arrangement, og det var rett og slett superkoselig!!!:) Grillmat, kubbespill, leker og Dag Filips musikkquiz (denne gang supervanskelig selv om den skulle være lett)! En hyggelig kveld med hyggelige folk, kan det bli bedre?:)

Pics!





Og forresten så vant jo Norge grand prix på lørdagen og det var jo bare helt KONGE!! Vi knuste alle de andre nedi støvlene med våre 387 poeng!!! Er det rart at han smiler?;)

6 kommentarer:

Kay Amund sa...

17 mai vå en kjempe kjekk dag sønst ej med! En dag ej fær henge so masse at md dej, må no bli d;)

Kos dej videre md Mai-dagane i Oslo!
Lykke t me lesing og eksamne :)
Klem

Eivind Myhr sa...

Så kjekt å se han Kay i bunad på nasjonaldagen da! Men du foretrekke tydeligvis gutta i gardeuniform, Stine?

Hadde du "glemt igjen" bunaden heime?

Ser ut som dokker har hatt de bra! Og de e bra!

Klemma fra mæ.

Stine sa...

Ej hadde "glemt igjen" bunaden ja:p Eller ikkje tatt den med, alt ette som korsn du ser d;)

Tja, gutta i gardeuniform? Neei, igrunn ikkje..dei e litt unge for mej,dei fleste, pluss dei ikkje he hår, d e et minus!

Kay kler bunaden sin supergodt:D

Per Oddvin Stornes sa...

Neste år ska ej ha fri!! Ser det e væl verdt å ha me sej heile dagen, henge me dej og vinke til kongen, JA til det!

Merka ej me vil ha bunad, e kjempetøft!

Va veldi kjekt å henge me dej!! As always:) Heldivis e du tilbake fra Peru innen neste 17. mai!

Masse lykke til med lesinga!
Klem fra rollespill-sjefen;)

Marte sa...

HAHHAAHHA E døøøøøørrr! Såklart måtte du ha et bilde av Alexander Rybak! hahahahahah:D:D:D:D:D

FOR en fin 17.mai du har hatt da Stine! D va kooooslige bilder! Kanskje neste år så feira vi ilag?? :)


GOOOO klem til d;)

Eivind Myhr sa...

Æ syns du skal skaffe dæ bunad ja Per! Når du greie å ta dæ råd te sånne luftige utenlandstura te stadigheit, bør det gå an å spare sæ te en bunad.. berre å få slekta med på dugnaden.. en strømpe her, en knapp der og en sko her og en der, så kommer du et stykkje på vei..

Æ har levert bunadsjakka mi på husfliden i dag, den passe ikkje heilt i nakken. Har prøvd å få dem te å fikse de før, men da va dem så treig at dem måtte sende jakka i full fart te Husfliden på lillehammer så æ skulle få den te konfirmasjonen te søstra te ho Anne. Har en mistanke om at dem fikk de så travelt at dem ikkje rakk å gjøre nokka med jakka...

Men no bli de nok ei ordning.

Ha en fin dag!