onsdag 24. desember 2008

Jul jul jul....

Ville bare sende en liten julehilsen til dere som fortsatt leser bloggen min, med litt juletanker på kjøpet.

Jeg syns d er rart at d allerede er jul...dette året har gått så saiko fort og så mange ting har skjedd. Julen er en fin tid, men en rar tid, og kanskje litt merkelig. Virker som hele verden (hvertfall alle i Norge) går helt amok og kjøper og kjøper. Hørte på radioen idag at d vi har igjen slått ny rekord på å bruke bankkortet. Vet ikke helt hvor bra rekord d er da men. Vi kjøper og hamstrer mat som om butikkene ikke skulle åpne igjen på et år, og d verste er kanskje at vi som oftest spiser opp alt også. Vi er priviligerte her i Norge som har mulighet til å feire jul med alle de godene vi har.

Men jeg håper at vi likevel klarer å huske på alle de som ikke har d så bra i julen. D er ofte den vondeste tida for alle de som ikke har d så bra. Alle de barna som gruer seg til jul fordi de vet at foreldrene drikker enda mer enn vanlig, og de må kanskje streve med å skjule d for omverdenen.

Mange har ikke råd til å kjøpe alle de julegavene som jeg foreks har kjøpt i år. Men heldigvis klarer de fleste å ha en god jul likevel. For jeg tror ikke vi trenger alle de gavene og all maten for å ha en god jul. Det viktigste er jo å være sammen med de man er glad i, ikke alle pakkene under treet. Selv om det egentlig er det vi her i Norge har mest fokus på. Det er det vi lærer barna å glede seg til. Jeg har jobba en uke i barnehagen nå, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har spurt barna om hva de gleder seg mest til ved julen. Og da svarer de entusiastisk med store øyne mens de nærmest hopper opp og ned: "til julenissen kommer med alle julegavene til meg!!!"

Og sist men ikke minst: den egentlige grunnen til at vi feirer jul er jo at Jesus ble født, Gud sendte sin sønn til oss, og jammen er vi heldige!!! Det har vi også snakket en del om i barnehagen og det er veldig koselig å høre hvor mye barna faktisk har fått med seg:) De vet at Jesus ble født i en stall i Betlehem, at gjeterne ble så himla glade for det, og de tok med seg gull, røkelse og myrra i gave til det lille barnet.

Så husk hvorfor vi egentlig feirer jul, og sett pris på den tiden dere har sammen med de dere er glade i. Ønsker alle en gledelig jul. Hilser dere med noen få vers fra juleevangeliet som jeg liker så godt:

9 Med ett sto en Herrens engel foran dem, og Herrens herlighet lyste om dem. De ble overveldet av redsel.

10 Men engelen sa til dem: «Frykt ikke! Se, jeg forkynner dere en stor glede, en glede for hele folket:
11 I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Messias, Herren.

12 Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe.»

13 Med ett var engelen omgitt av en himmelsk hærskare, som lovpriste Gud og sang:
14 «Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden blant mennesker som Gud har glede i!»

Lukasevangeliet 2, 9-14

Feliz navidad!!!!!!!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

God jul te dæ og Stinemor! Koselig med noen fornuftige juletanka fra dæ. Tror faktisk æ har vært relativt flink å begrense julegavekjøpinga i år, spørs om de æ skal gi gava te e fornøyd med det da:) Fleire som får gava fra juleboksen fra Nepal, og noen som får bok fra La Restinga. Men har nok fortsatt litt å gå på ja. I dag har æ tilberedt og servert and te middag. Ba pappa om å kjøpe et par høne, men det fant han ikkje, så han kjøpte ei and i stedet. Blei faktisk veldig god. Lagde andefrikassé. Litt vel fine råvara te en frikassé, men de e vel litt illustrativt for fråtsinga i jula. Gler mæ te Anne og storebror med kone kjæm oppover før nyttår. De bli kjekt.

Håpe du får ei fortreffelig jul på Valderøya!

Klemma fra Eivind.

Kay Amund sa...

Et flott blogginnlegg!
Å viktig å få lese i juletidene, slik so en fær påminnelse om ka som julebudskapet!

Håpe du he fått ei God jul!
Klem

Gud bevare dej!

Kay Amund sa...

God nyttår!
Gle mej til første innnlegget i 2009 ;)

Anonym sa...

No sitte æ her og glede mæ te vi skal være så heldig å få Stinebesøk i Trondheim om en liten halvtime. E ho Ragnhild som får gleden av å møte ho først, men i kveld har æ tenkt å spise Stines enchiladas.. mmm!

Ellers e æ enig med Kay, og glede mæ og te det første blogginnlegget i 2009..

Forresten så har ikkje han Kay sjøl blogga sia november... og æ blogge ikkje i det store og de heile...