mandag 5. november 2007

EKSAMEN!!!

Idag, mandag 5.november, fikk jeg utlevert min eksamen for første semesteret på barnevernstudiet på Høgskolen i Oslo..skrekk og gru sier jeg bare!!For det var med litt skrekk og gru jeg så på denne dagen, som jeg så lenge har visst skulle komme, men likevel aldri tatt meg i nakken og faktisk lest pensum..! Hva skal det bli av meg? Barnevernspedagog er det visst, men da må jeg iallefall bli litt flinkere å lese.

Problemet er vel at jeg har funnet ut at jeg virkelig ikke liker å studere og lese..syns det er et herk! Eller, jeg har så dårlig konsentrasjonsevne, at ting tar jo så lang tid...og det er så mange andre ting som er så mye gøyere enn å lese. Og jeg kan ikke skjønne at man skal bruke så mange timer av livet sitt med hodet i en bok!?! Så jeg håper virkelig at jeg kan få opp motivasjonen litt nå fremover, slik at jeg faktisk kan lære noe. For jeg vil jo virkelig bli en flink barnevernspedagog en dag:)

Så ja, nå skal jeg da skrive en eksamensoppgave på 5-7 sider som skal leveres fredag innen klokka 14.00. Det vil si at den første dagen egentlig har gått, hjelpe meg! Men jeg har skrevet ned litt stikkord da, på hva jeg vil ha med.

Jeg skal skrive en oppgave om lille Amir, som jeg har bestemt kommer fra Iran. Han skal begynne i 3.klasse på den skolen jeg jobber som miljøarbeider, og min oppgave er å forberede både skolen og klassen til Amir for en best mulig oppstart og integrering. Så spørsmålet er: Hvordan vil jeg gjøre dette????? Det blir spennende å se, jeg har som sagt noen stikkord, men sliter med å komme igang. Det er derfor jeg skriver blogg nå da, sånn egentlig..:p

Så fredag kl.14 skal det hvertfall finnes en happy Stine Helen Sæther her i verden:D

Men apropos det...hadde en liten diskusjon om akkurat dette en dag, at det er jo faktisk ikke så bra å tenke slik hele tiden. At "etter det skal jeg slappe av", "etter det skal jeg være glad...", "jeg skal være SÅ gla når jeg er ferdig med det!" For det er jo alltid noe man skal og tiden flyr jo så fort avgårde. Så ukens oppfordring fra meg, er å leve i nuet, nyt dagen og livet, vi skal jo være så takknemlig for at akkurat VI har blitt skapt i Guds bilde og får lov til å leve så bra som vi gjør her i dette landet vårt. "Vi har vunnet livets lotteri", leste jeg i en artikkel idag(http://www.fattigdomsbekjemper.no/), vi som er så heldige å bo i et rikt land, og det er jo faktisk bare helt tilfeldig at vi er født i Norge....DET er noe å være takknemlig over det!:)

Men nå skal jeg kanskje ta kvelden, og heller prøve på nytt imårra med denne oppgaveskrivinga..so long!!

P.S er det forresten vanlig at fluene lever ennå, på denne årstida??? For jeg har nemlig en surrende rundt på rommet mitt akkurat her og nå, er ikke alle fluene døde nå? Eller går de i dvale om vinteren?? Isåfall har en av de rømt og tatt seg en tur hit....

5 kommentarer:

Kay Amund sa...

ej e sikkert på at du fær til ei god oppgave.
Ej e spent å høre meir om na Amir, virka som en hyggelig kar, satse på han fær d bra på skulen!

Angående fluga, so såg ej ei på kjøkkent i går, å va to på rommet mitt her en dag.
Men ingen no:P

Lykke til me oppgava:)

Marte sa...

Du kan skrive at Amir og Marte ble bestevenner og levde alle sine dager lykkelig.
Også kan du kalle oppgaven: "happy ending" - ikke bare i eventyrene.

Hah! Jor oppgava for d e!! Saiko.

Å nokken tips:
1. Si til flua: " kan de venlgist forlate rommet?" - funka alltid!
2. Eller ev. skru av alle lys, åpne døra, ha på lys i rommet på andre sida av døra.
3. Ta fram gårsdagens avis, rull den sammen og SLÅ!!! splætt___
4. Lat som om summingen er en "golyd"

Lykke til me alt! E skal be for konsentrasjonsevne! :D

Takk for gode "lev i nuet" ord! :) inspirerende!

Du e goere enn sjokolademuffins!!

Smask!!

Nils-Ove Støbakk sa...

Bedre me ei fluge i taket enn ti fluge i senga...

Anonym sa...

Vell jenta mi, jeg vet hvordan du har det.. Fikk i går utdelt prosess-eksamensoppgave i historie fra et pensum jeg ikke har sett meg tid til å lese noe særlig av i år... åg nå ligger det berømte skjegget i postkassen... og det gav meg plutselig ennå en god unnskyldning til å ikke gjøre noe: "nei jeg hakke tid, for jeg må finne skjegget".. Der kom eg litt i julastemning gitt :p

Lykke te med eksamen, tror det går kjempebra, man arbeider best under press vetdu;)

Anonym sa...

Jeg fikk en mail i dag om jeg ville være med i en undersøkelse om prokrastinering. Har ikke blitt med foreløpig, men vurderer det sterkt. Vet ikke hvor relevant det er til bloggen din, Stine, men poenget er at jeg googla ordet, og da fant jeg et innlegg på supernils sin blogg. Og der så jeg lenke til både din og Kay sin blogg. Og nå har Nils kommentert dette innlegget. Ringen er snart sluttet.

Siterer fra bloggen til Nils-Ove:
Prokrastinering = "fagordet for å utsette viktige gjøremål gjennom andre og mindre viktige aktiviteter".

Og når jeg tenker meg om, så er jo det veldig relevat for ei som sitter og skriver eksamen. Prøv å ikke prokrastinere for mye. Både når det gjelder skriving, og når det gjelder å ha det bra. Ikke tenk at du kan ha det bra i morra, også heller gjøre mindre viktige ting i dag.

Bra jente du Stine.